Album

 
obal alba

Tichá dohoda

Hlasitá revoluce


Cena CD: 200 Kč

koupit

      V dnešní době plné hudebních experimentů, výbojů a hledání představuje Tichá dohoda jistotu. Jistotu poctivého kytarového rock'n'rollu s prvky blues, atmosférou 60. a 70. let minulého století, s inteligentními a aktuálními texty o něčem, nápaditými aranžemi a strhujícími výkony všech muzikantů. Přesně tak tomu je i na novém, v pořadí šestém řadovém albu s názvem Hlasitá revoluce.   
O jakou revoluci se jedná? Určitě (a naštěstí) ne v hudební produkci Tiché dohody, ta si stále udržuje výše zmíněné hodnoty. Revoluce jednak připomíná zlatá šedesátá, která symbolizují elektrické kytary, a dále se muzikanti uměleckými prostředky vymezují proti současné komerční hudbě, permanentně znějící z FM rádií. Ostatně o tom vypráví skladba Oni už zapomněli. Ve srovnání s jejich hudební nabídkou jde opravdu o Hlasitou revoluci. Kéž by byla vyslyšena.   
Deset nových písniček Tiché dohody má obrovský drive, spád, temperament, tah na branku, strhující energii. Přímočaré, ale nápaditě zaranžované skladby staví na výrazných melodiích, úderných rytmech a chytlavých, nikoli však vlezlých refrénech. Čtveřice  Dan Šustr, Zuzana Vintrová, Michal „Sherry" Šerák a Pavel Attel hraje s velkým nasazením, chutí a radostí a jejich energie je nakažlivá.   
Revoluční náladu 60. let navodí hned úvodní intro, poskládané z různých sekvencí, citací a hlášek, do nichž vtrhnou ostré kytary a úderné bicí. Syrová rocková pecka přirozeně přejde ve výše zmíněnou obžalobu komerčních rádií Oni už zapomněli. Klasický rock s výraznou bluesovou linkou, kterou vytváří nejen foukací harmonika, ale především atmosféra skladby. Hutný zvuk kytar zdobí podobně zaměřený Úvěr, píseň o svobodě s chytlavým refrénem a kytarami, jejichž souhru je zážitek poslouchat.   
Oslavu svérázného Kladna přináší melodická pecka s podmanivým rytmem a nostalgickou atmosférou Born in Kladno, chvilku akustického klidu zajišťuje Jedenáctý přikázání. Blues se vším všudy, kytary, silná nálada, mocně vygradovaná, ke country směřující druhá polovina. A jaké že je jedenácté přikázání? „Nikomu nevěř a mysli vlastní hlavou." Sci-fi atmosféra otevírá Planetu opic, odsekávaná, rytmická hitovka s výraznou melodií. Zakázaný slova představují další z výživných rock'n'rollů, navíc nechá vyniknout skvělému zpěvu Zuzany Vintrové.   
Poctu Beatles a dalším podobným kapelám přináší zvonící, přímočará, melodická lahůdka v podobě skladby Já a můj pes. Old school nejen pro pamětníky. Drsnější, syrovější, tvrdší pojednání o hrdinech dnešního dne („Každej je hrdina, když sedí u piva…) nabízí Hrdina a závěr patří nejdelší a nejpropracovanější skladbě celého alba Eternita. Náladotvorná, nápaditě vystavěná, uhrančivá, magická píseň s prvky psychedelie pak přechází v závěrečné revoluční outro Hlasitá revoluce No.6. Vše je připraveno, teď ještě aby média pořádně naslouchala.   
Hudba Tiché dohody nenásilně směřuje do minulosti (ač je velice svěží), zato texty jsou výsostně aktuální. Obhajoba bývalých hodnot (poslouchat pořádnou muziku, nežít na dluh…), myslet vlastní hlavou, nebát se zakázaných slov, neposlouchat mluvící hlavy, neuhýbat, být opravdový. To vše sděleno přímo, jasně, srozumitelně a bez frází a banalit. V kombinaci s našlapanou hudbou funguje Hlasitá revoluce dokonale.

1/ Hlasitá revoluce
2/ Oni už zapomněli
3/ Úvěr
4/ Born In Kladno
5/ Jedenáctý přikázání
6/ Planeta opic
7/ Zakázaný slova
8/ Já a můj pes
9/ Hrdina
10/ Eternita
11/ Hlasitá revoluce No. 6

 

detailní informace

Jedná se o distribuční titul
Dopor. cena: 200 Kč
Sleva: 0 %
Naše cena: 200 Kč
Label Vlastní náklad
Datum vydání 14. 12. 2017
Kat. číslo DSP2017-2



Vyhledávání

Moje Indies

Koncerty

připravují se...

Album zdarma

Zdarma tento měsíc: obal alba
Best Of

Pro děti

obal alba

Jiří Pavlica a Hradišťan
Hrajeme si u maminky
269 Kč

obal alba

Hradišťan a Jiří Pavlica
Studánko rubínko
269 Kč

obal alba

Karolína Kamberská
Říkadla a křikadla
179 Kč

obal alba

Pískomil se vrací!
Buďte první, komu se to líbí
278 Kč

obal alba

Petr Štěpánek
České pohádky K.J. Erbena
199 Kč

obal alba

Josef Somr
Veselé mašinky
199 Kč

obal alba

Josef Somr
Veselé mašinky 2
199 Kč

 

Folklór

obal alba

CM Soláň
Dobře je s muzigú
212 Kč

obal alba

CM Danaj
Písňovou zahradou
212 Kč

obal alba

Musica Folklorica
Počúvajte, co vám pravím
269 Kč

obal alba

Cimbal Classic Městské divadlo v Brně
Betlém
242 Kč

obal alba

Luboš Holý a Musica Folklorica
Rabudeň, rabudeň
269 Kč

obal alba

Cimbal Classic
Vánoce v Rožnově
224 Kč

obal alba

Cimbálová muzika Stanislava Gabriela
Neseme Vám tú novinu
224 Kč

 

Mluvené slovo

obal alba

Miloš Urban
Praga Piccola
269 Kč

obal alba

Eduard Fiker
Série C-L
314 Kč

obal alba

Josef Prokeš
Platím utopence,kafe a rum
212 Kč

obal alba

Arthur Conan Doyle
Sherlock Holmes: Tři Garridebové / Umírající detektiv
207 Kč

obal alba

Arthur Conan Doyle
Sherlock Holmes: Barvíř na penzi / Podnájemnice v závoji
207 Kč

obal alba

Viola Fischerová
Jak Kuba vyzrál na Papejše
207 Kč

obal alba

Jiří Boudník
Věže - Příběh 11. září
315 Kč